BACK TO MEDIA PAGENEWSBIOGRAPHYRELEASESBANDPHOTOSYOU ARE HERELINKSDOWNLOADSCONTACT

MYSPACEFACEBOOKTWITTERREVERBNATIONYOUTUBEUNSIGNEDBANDCAMP

"BY ANY MEANS NECESSARY"
DOWNLOAD


"BEWARE THE SILENT"
DOWNLOAD
Send us an email at:
rezistorband@gmail.com
rezistorband@yahoo.comReview: Rezistor - Beware the Silent
[Author: Chris - Published on: Wings Of Death]


RoemeniŽ is als metalland zeker niet nieuw meer, met name in de moderne black metal sfeer vinden we daar aardig wat bekendere bands terug. Toch blijft vooral het idee dat er in deze contreien heavy metal uit de klassieke hoek gemaakt wordt, en gelukkig is er dan ook eens zo'n band die dat idee bevestigt. Rezistor komt dus uit RoemeniŽ, bestaat net een paar jaar en brengt authentieke underground heavy/thrash metal. De band debuteert met Beware The Silent, acht korte snelle thrashers in een degelijke productie. Opvallend: het laatste nummer wordt gezongen in het Roemeens. De rest overigens in het Engels met een dik accent, wat wel bijdraagt aan de authenticiteit.

Het bal wordt geopend met Go Away, en we weten meteen wat voor vlees we in de spreekwoordelijke kuip hebben. Een lekker heavy intro, straffe riffs, boze zang en knallende drums. Vuist in de lucht, meebrullen en bangen maar! Daarna met Enough gewoon verder en lekker meeschreeuwen met Enough, Enough, Enough! Waarom moeilijk doen als het ook op deze manier kan. Fijne ouderwetse thrash, catchy, meebrulbare refreintjes, chunky riffs (Unbound, Never Say Never) en een tikkeltje groove (het titelnummer). Ook wordt de verplichte spotlight voor de bas niet vergeten (For You). Dat de teksten erg voorspelbaar en aan de kinderlijke kant zijn doet er dan niet meer toe, het draagt wat mij betreft zelfs wel bij aan de feestvreugde.

Tja, wat moet je verder nog vertellen over een album als dit. Hoe meer ik zou vertellen, hoe meer clichť het wordt. Inderdaad, net zoals deze muziek zelf. Nou, ik kan dit soort simpele authentieke heavy/thrash metal prima hebben. Altijd prima voor een feestje, mijn nek komt er altijd wel van in beweging, en ook de voetjes tappen lustig mee op het ritme van de muziek. Met een beetje moeite is zelfs de in het Roemeens gezongen afsluiter De Partea Mea in het refrein mee te lallen. De productie is voor een eigen beheer voldoende, rauw en sober, zonder opsmuk. Precies zoals bij deze muziek hoort dus. Geen greintje originaliteit, wel een dikke plus voor de authentieke uitvoering.Free Web Hosting