BACK TO MEDIA PAGENEWSBIOGRAPHYRELEASESBANDPHOTOSYOU ARE HERELINKSDOWNLOADSCONTACT

MYSPACEFACEBOOKTWITTERREVERBNATIONYOUTUBEUNSIGNEDBANDCAMP

"BY ANY MEANS NECESSARY"
DOWNLOAD


"BEWARE THE SILENT"
DOWNLOAD
Send us an email at:
rezistorband@gmail.com
rezistorband@yahoo.comRezistor - Beware the Silent
[Author: Tzugu - Published on: Metalfan]


Rezistor ar putea fi una dintre trupele mele favorite pentru simplul fapt ca in clasa a 9-a (sau a IX-a, daca sunteti mai old school) incercam sa venim cu tot felul de nume de trupe care ar putea canta thrash. Incercam cine? Pai cativa baieti, plus Vali, o fata foarte culta intr-ale metalului si cu suficiente cunostine de romana/engleza sa inhinbe orice propunere naiva de la noi. Pentru ca exista Accident unele nume sfaseau inevitabil in –ent (Element, Oponent, Vehement, Dement); si pentru ca exista Kreator (hmmm... ce dezbateri erau pe accent) unele nume plecau inspre Tranzitor, Exitor si... Rezistor. Hei, mintile luminate gandesc la fel! Desi in engleza cred ca e si un proverb care spune ca mintile mediocre gandesc la fel...

Deci toata deschiderea pentru Rezistor de la mine. Si totusi am ezitat. Pentru ca baietii spun clar in materialul care insoteste CD-ul: “Nu dorim sa castigam de partea noastra fani doar de dragul de a fi laudati, vrem ca cei care ne sprijina sa o faca din convingere proprie, nu din obligatie. Drept pentru care nu va solicitam sa prezentati, recenzati sau sa difuzati acest material decat in situatia in care va va trezi incredere si veti considera ca merita sansa de a fi prezentat si altora, cu adevarat. Va multumim!”.

Am stat sa ma gandesc... E cea mai curajoasa forma de rezistenta (hey, no pun intended:) sau e cea mai subtila forma de a evita recenzii negative (nu iti place, nu mananci!)?
La fel cum am ezitat in ceea ce priveste albumul – e simplu sau simplist? Nu e prima data cand am dubiul asta - poate pentru ca nu stiu eu sa deosebesc cele doua atribute – dar cred ca Beware The Silent v-ar incurca un pic si pe voi.

Metodic...
Prima ascultare: 8 bucati compresate in mai putin de 40 de minute. Piesele trec aproape dintr-una in alta, nu respiri. Thrash pur si dur, fara fite de “sound complex”, “cross-over” si orice v-a mai obisnuit o trupa declarata “la moda”. Voce de thrash din ’90, declamata si nu cantata. Productia – “acel sound crud si natural” - cum scrie in comunicat. Adica fara “sound doctoring”, dar si fara “greutatea” din butoane care se ofera acum trupelor dure. Hmmm... simplist.

A doua ascultare: Riff-uri interesante. Le-am mai auzit (nu neaparat in forma asta) la Slayer si Exodus. Si Flotsam&Jetsam, D.R.I., poate si Overkill - pentru ca nu pot sa nu pot sa-i nu-i aduc in discutie, sunt favoritii mei. Dar dai din cap? Dai! Viteza cat incape (cu mici exceptii) si o toba care tine pasul. Stiti, ati auzit, unora poate v-a si placut. Versuri revoltate si rime decente? Sunt, mai putin la piesa in romana, as zice. Hmmm... simplu, mai degraba decat simplist.

Pana la urma, de ce merita sa scriu eu asta si de ce “mi-a trezit incredere si am considerat ca merita sansa de a fi prezentat si altora?”. Pentru ca nu mai sunt multe trupe care practica thrash-ul in forma lui “ne-corupta” de disperarea de a fi “fusion” si “cross-over”. Pentru ca sigur in concert ar rupe, exista aici o energie de necontestat. Pentru ca rimele, desi intalnite (line/mine, now/bow, etc) sunt decente si versurile au exact doza aia de revolta care e indispensabila thrash-ului. Pentru ca For You si Beware The Silent sunt o combinatie foarte buna.

Ce mi-ar placea mie, dincolo de statutul meu de cronicar: sa aud mai mult bass (da, pe d-voastra, domnule Zechiu) si ca vocalul (da, d-voastra, domnule Ranga) sa-si diversifice stilul, sa mai incerce si altceva. Stiu, mix-ul e o optiune a trupei; si asta nu inseamna ca “nu imi treziti incredere si nu consider ca nu consider ca meritati sansa...”, dar imi exercit dreptul de a-mi spune ce as vrea eu de la trupa asta.
Da, intotdeauna in scaunul de birou in care faci recenzia e mai usor decat in studio, dar prin materialul de presa voi insiva ati adoptat un ton provocator. Care mie imi place, de-aia am publicat textul asta.Free Web Hosting